Rågbröd med sesamfrön

Igår hängde jag hemma hos mina föräldrar några timmar. Eftersom jag hade ett surdegsbröd på gång fick det vackert följa med och bakas i deras ugn. Här ovan ser ni resultatet. Här nedan följer receptet.
Rågbröd med sesamfrön (en stor limpa eller två små)
Surdeg (2 msk surdegsgrund blandat med 2 dl vatten respektive rågmjöl som bubblat upp över natten)
1 dl sesamfrön
1 msk salt
7 dl vatten
11 dl rågmjöl
6,5 dl vetemjöl
2 msk honung
Blanda samtliga ingredienser i en bunke tills degen gått ihop. Den kommer vara kladdig, men relativt lätthanterlig.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 5 timmar.
Smöra aluminiumfolie/-ar för bröd och häll i sesamfrön, ungefär som när du bröar en sockerkaksform. Bred ut degen och strö över mer sesamfrön.
Täck med en bakhandduk och låt jäsa i 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet i 50 minuter, ta sedan ut det ur formen och grädda 10 min till.
Linda in det i en bakhandduk medan det svalnar, när lagom svalt - skär en skiva och njut!
Lycka till!
Bex